News & Press

"FXI publishes press releases on the Company's and Spotlight Stockmarket websites."

Ny styrelse och VD på plats med fullt fokus på nystart PDF Print E-mail

FX international har efter bolagsstämman nu registrerat den nya styrelsen och ny VD, Ole Helland.

Den nya styrelsen har till skillnad från den tidigare styrelsen lång erfarenhet från finanssektorn och kommer därför i en ny strategi fokusera på försäljning och affärsutveckling för att expandera bolagets verksamhet avsevärt.

Det senaste tillskottet till styrelsen är Mårten Aldén. Mårten Aldén har lång erfarenhet av försäljnings- och affärsutveckling inom främst FinTech orienterad bank. Focus har alltid varit mot en institutionell kundkrets med höga krav på leverans, kvalitét och kontinuerlig tillväxt. Mårten är fortsatt aktiv i finanssektorn med internationella uppdrag och har tidigare bland annat arbetat på Saxo bank i många år.

”Mårten kommer addera mycket värde till FXI:s styrelse med sina internationella kontakter inom just vår målgrupp och med sin gedigna bakgrund och kunskap. Jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Mårten och övriga i styrelsen samt vår nye VD, Ole för att lyfta FX international till framgång. Det blir en spännande nystart som bygger på en gedigen historik av handel i en algoritm som varje år levererat positivt resultat och därmed imponerat både på mig och vår nya ledning. Inom finansbranschen är historik och stabil avkastning avgörande och det har vi nu liksom ett brett internationellt kontaktnät” säger FX international AB (publ) nye styrelseordförande Johan Olsson.

FX Internationals mål är nu att inte bara utveckla en enskild algoritm utan att bygga upp ett bolag som bygger på AI handel inom flera områden. Den nya styrelsen har som mål att fonder och förvaltning snabbt skall ökas och att man inte enbart kommer förvalta egna medel utan också andras.

”Målsättningen är att leverera högsta möjliga avkastning till lägsta möjliga risk, oavsett marknadssituation. Vi kommer även att utveckla algoritmer för råvaruhandel, aktiehandel och obligationshandel. Detta tillsammans Valorfonden kommer ge bolaget substantiella intäkter och en god vinst.” säger nye VD, Ole Helland, FX International AB (publ.)

Helsingborg 2018-11-07

 

För ytterligare information kontakta

 

Ole Helland, VD                                                        Johan Olsson, Styrelseordförande

Tel: +46 (0) 793 37 67 91                                         Tel: +46 (0) 705 42 46 00
e-post: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it                                           E-post: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


FX international

FX International är ett svenskt FinTech-bolag vars verksamhet är algoritmisk handel och artificiell intelligens (AI). Bolaget har sedan 2007 handlat valutor med ett alogritmiskt dataprogram. Dataprogrammet använder avancerade kombinationer av tekniska indikatorer, analysmetoder och handelsregler för att skapa en optimal handelsstrategi. Bolaget har genom detta program bedrivit algoritmbaserad valutahandel med egen tillgångsmassa i kombination med belåning. Bolaget har sedan juni 2010 bedrivit handel i Genova FX, där Bolaget visat att den algoritmbaserade valutahandeln genererar avkastning på investerat kapital som slagit jämförbara index under denna tid.

 

 

Latest News

Delårsrapport 201901-201903
2019-04-17 | Lars Eriksson

Delårsrapport för perioden 1 januari 2019 till 31 mars 2019.

Idag inleds företrädesemissionen
2018-11-27 | Lars Eriksson

Idag inleds företrädesemissionen. Anmälningssedlar och memorandum finns för  [ ... ]

Today the rights issue is initiated
2018-11-27 | Lars Eriksson

Today the rights issue is initiated. Application forms and memoranda are availab [ ... ]

Copyright © 2019 FXI. All Rights Reserved.