Värdeutveckling

"FX International arbetar med en unik algoritmstyrd handel på valutamarknaden. Den egenutvecklade handelsplattformen Genova FX™ utgår från artificiell intelligens. Resultatet hittills ligger betydligt över planerad framtida avkastning om 12,5 procent."

Förvaltning

 

Handelssystemet Genova FX™

Modellen i vår egenutvecklade handelsplattform Genova FX™ baseras på statistiska analysmetoder som optimeras med artificiell intelligens, som efterliknar logisk tänkande i den mänskliga hjärnan. Organisation och arbetsmetoder skiljer sig därigenom väsentligen från traditionella förvaltningsmetoder.

Förvaltningen bygger på kvantitativ analys där slutsatser om eventuella handelstillfällen ges av historiska statistiska mönster. Modellen är färdigutvecklad, men forskning och utveckling av analys och förvaltningsmetod sker fortsatt för att trygga framtiden i en föränderlig värld. All sådan forskning och utveckling sker i Sverige. Målsättningen är att leverera högsta möjliga absoluta avkastning till lägsta möjliga risk, oberoende av marknadssituation.

Strategierna bygger på förväntade kursrörelser och resulterar i köp- eller säljordrar och tillhörande take-profit och stop-loss ordrar. Systemet har ofta mellan 20 och 40 öppna positioner som varierar i livslängd från mikrosekunder till timmar. Inför helgen stängs alla positioner och systemet börjar om utan risk följande vecka.

Aktiv Hävstång

Inom Genovas handelssytem finns ett avancerat egenutvecklat portföljoptimeringsverktyg som väljer storleken på positioner baserat på olika faktorer (t.ex. förväntad avkastning). En faktor är portföljens totala avkastning och storleken på nya positioner minskas om fonden har haft en negativ utveckling. Denna säkerhet kan liknas med att trampa på bromsen när det går dåligt. Systemet jobbar med en risk limit beräknad på 90 dagars historik där den maximala tillåtna förlusten är till 6%.

Med målet att optimera förvaltningen för professionella investerare gjordes i April 2015 en justering av vår risk limit från 15% till dagens 6%. Den nya nivån med lägre risk beräknades som den optimala användningen av volatilitet inom vårt avkastningsmål på 8% till 12%.

Läs mer i vårt fondfaktablad

 

Senaste nyheterna

FXI lanserar hedgefonden Valor Global FX
2017-06-27 | Lars Eriksson

Den 14 augusti 2017 lanseras hedgefonden VALOR Global FX.

Delårsrapport 201701-201703
2017-04-12 | Lars Eriksson

Delårsrapport för perioden 1 januari 2017 till 31 mars 2017.

Start av fond inom valutahandel
2017-03-16 | Lars Eriksson

Den 28 juni 2016 skrev FX International AB (publ) och Valor o.c.p., a.s. (Valor) [ ... ]

Copyright © 2017 FXI. Alla rättigheter reserverade.